• Home to the food lover

    Senses restaurant Amsterdam - Amsterdam centrum
Senses Restaurant Amsterdam
Laat je zintuigen prikkelen

Welkom bij Senses

Een intiem fine dining restaurant, verborgen in het hart van Amsterdam waar gastronomie en gastvrijheid samensmelten sinds 2011. 
Onder leiding van Chef Renaud Goigoux verzorgt het team van Senses restaurant jou een heerlijke beleving. Het is geen toeval dat Senses tot een van de beste fine dining-restaurants in Amsterdam op Tripadvisor behoort. Elke dag, 7 dagen per week, verwelkomen wij gasten voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Wij zijn trots op onze erkenningen: Vermelding in de Michelin guide, 14 punten Gault&Millau, JRE Nederland lid, vermelding in de Lekker 500.
Als onderdeel van The Albus Hotel bieden wij een unieke totaalervaring: dineer stijlvol en overnacht luxueus.

welkom

De beste seizoens- en duurzame producten voor EEN CULINAIRE BELEVING!

Het team streeft ernaar hun ecologische voetafdruk te verminderen door producten per fiets te laten bezorgen, voedselverspilling en het gebruik van plastic tegen te gaan, te recyclen, te werken met duurzame producten en zich te richten op meer plantaardige opties.

Door het selecteren van de beste seizoens- en duurzame producten uit de Noordzee en Nederlandse bodem, met een focus op groenten en vis, schaal en schelpdieren, streeft het team ernaar de beste kwaliteit van eten en service aan hun gasten te bieden met de bedoeling bewustzijn te creëren over duurzaamheid.

Bij Senses draait alles om verfijning en beleving.

Laat je leiden door de vijf zintuigen en ga op ontdekkingsreis.

Of u nu kiest voor een chefs menu van 2 tot 7 gangen of liever zelf selecteert van onze à la carte, elk gerecht weerspiegelt de visie van chef Renaud.

Voor intieme momenten bieden wij private dining in stijl. Overdag serveren we verfijnde lunches, ’s avonds nemen we u mee in een culinaire reis bij diner. Liever iets informeler? Ontspan aan de bar met een van onze bites.

Ook voor groepen en zakelijke bijeenkomsten creëren we een setting waarin smaak, sfeer en gastvrijheid samenkomen.

Renaud Goigoux

Wie is de Chef?

Renaud Goigoux groeide op in Clermont-Ferrand, Frankrijk. Al op jonge leeftijd begon hij met koken en ontwikkelde hij een grote passie voor de hotel- en restaurantwereld. Na internationale ervaring in onder andere Australië, de Filipijnen en Zwitserland, vestigde hij zich in 2014 in Amsterdam

Hij werkte in de keukens van restaurant Daalder en werd vervolgens souschef bij Guillaume de Beer en Freek van Noordwijk in restaurant Breda. In 2017 kreeg hij van Joris Bijdendijk de kans om souschef te worden in restaurant Rijks*, waar hij kennismaakte met het Nederlandse terroir en de verfijnde gastronomie die nu onlosmakelijk verbonden is met zijn identiteit. In juni 2023 vertrouwde de familie Van der Meer hem het restaurant Senses toe, waar hij nu zijn eigen signatuur ontwikkelt.

Een keukenteam met ambitie

De visie van Senses

De keuken van de chef is voortdurend in ontwikkeling en laat zich inspireren door seizoen gebondenheid, kleur en ingrediëntenonderzoek. Techniek, Franse sauzen, cuisson en balans in de gerechten staan centraal, met een Japans accent en het toepassen van het 80/20-principe:
80% plantaardig en 20% dierlijk.

Wij serveren een tasting menu met vis en zeevruchten uit de Noordzee, evenals een volledig plantaardig menu. Daarnaast bieden wij ook een à-la-cartemenu aan.

Allergieën

Bij Senses werken we vanuit een plantaardige basis - onze gerechten zijn 80% vegan, verfijnd aangevuld met vis, schaal- en schelpdieren. Dankzij deze opzet kunnen we moeiteloos rekening houden met verschillende dieetwensen en allergieën, zoals lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch of volledig veganistisch.

Onze keuken is flexibel en creatief, zodat iedereen kan genieten van een culinaire beleving op maat.
Let op: vanwege het gebruik van sojaproducten in onze bereidingen kunnen we helaas geen rekening houden met een soja-allergie.

Laat bij je reservering je wensen weten, dan zorgen wij voor een zorgeloos en smaakvol diner.

Groepen en evenementen

Op zoek naar een unieke locatie voor een bijzonder samenzijn? Bij Senses bieden we de perfecte setting voor zowel intieme groepsdiners als exclusieve evenementen. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, een verjaardag diner of een feestelijke gelegenheid – onze creatieve keuken, persoonlijke service en sfeervolle ambiance zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Van kleinere gezelschappen tot besloten evenementen: wij denken graag met je mee om ieder detail af te stemmen op jouw wensen. Laat je gasten verrassen door een culinair avontuur vol smaak en verfijning, in het hart van Amsterdam.

Stay & Dine

Maak je culinaire avond compleet met een ontspannen overnachting. Met het Stay & Dine-arrangement combineer je een verfijnd diner bij Senses met een comfortabel verblijf in Boutique hotel The Albus. Geniet zorgeloos van een avond vol smaak, wijn en beleving – en wandel daarna zó je kamer in.

Rust uit in luxe, word wakker met een heerlijk ontbijt en geniet van de extra late check-out. The Albus verwelkomt je graag!

Senses is 7 dagen per week geopend

openingstijden

Lunch: 12.00 tot 15.00 uur. Laatste bestelling voor de keuken: 14.00 uur.
Diner: 18:00 tot 00:00 uur. Laatste bestelling voor de keuken: 21:00 uur.

Reserveren tot en met 6 personen kan direct online via de knop rechtsonder.
Reserveren vanaf 7 personen graag via aanvraag.

Op alle transacties en reserveringen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing. De UVH zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Woerden en aldaar ingeschreven onder nummer 40482082. Download ze hier.
Senses is onderdeel van The Albus BV ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 01039669.



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven