Fine dining is altijd een deel van mijn leven geweest

Fine dining is altijd een deel van mijn leven geweest

1 december 2022

Johanna Svanäng, 35 jaar dit jaar. Zij is geboren en getogen in het zeer afgelegen dorpje Slimming in het zuiden van Zweden. Op jonge leeftijd leerde ze hoe ze een zelfvoorzienend leven moest leiden door haar eigen biologische groenten en fruit te kweken. Haar familie heeft altijd veel gereisd en het werd een natuurlijk onderdeel van haar manier van leven toen zij opgroeide. 

Ze begon haar gastronomische reis als serveerster en restaurantmanager in Kopenhagen en ging later naar Cyprus als Maître de Sala, voor een 5-sterren hotel. Na de Cyprus reis werd ze gevraagd om naar Italië te komen in Cervinia. Een deel van haar werk was nog steeds verankerd in de wereld van de gastronomie, ze verzorgde ook wijnproeverijen en culinaire ervaringen voor haar Scandinavische gasten op het luchtruim. 

In 2012 ging ze naar Zweden om de WSET-opleiding te volgen in Malmö aan de Wine & spirit school "Gustibus". Tijdens haar studie werkte ze ook als assistent-sommelier voor een inmiddels 2-sterren Michelin Restaurant, Vollmers. Ze deed ook mee aan de Rioja Sommelier award, een wedstrijd voor nieuwe sommeliers. Ze vertegenwoordigde het zuiden van Zweden samen met 2 andere vrouwen. Ze ontving een beurs voor haar geweldige studie en omdat ze aan de top van haar klas stond.

Een jaar later had ze haar diploma als internationaal sommelier en besloot ze terug te keren naar Italië en Piedmonte, waar ze als sommelier ging werken voor Castello Di Tagliolo. Hier leerde ze het volledige proces van telen, bottelen en wijnmaken en werd ze een expert in de wijnen van de regio.  Ze werkte in de eerste en enige wijnbar in mijn stad, Malmö. Hier ontmoette ze een Mr. Wine Radical, Eric Schnidjder. Hij heeft haar erg geïnspireerd op de weg naar gastronomie en wijnkennis. Tijdens haar studie voor haar bachelor Media & Communicatie en sociale antropologie liep ze stage als marktcoördinator bij een groot beursbedrijf en begon ze te leren hoe ze grotere wijn- en biertentoonstellingen in Zweden moest organiseren. 
 
Johanna begon in juni 2022 bij Senses Restaurant en voelt zichzelf als een vis in het water. 
"Fine dining is altijd een deel van mijn leven geweest en met mijn eerdere kennis van zowel 2-sterren Michelin tot cruiseschepen en mijn eigen horecabedrijf heb ik het gevoel dat ik u veel kennis kan bieden met betrekking tot food pairings, wijnen en cultureel werk. Ik spreek 7 talen en ik geloof dat eten en cultuur de brug zijn van communicatie omdat eten altijd een manier is geweest om contact te maken, zelfs boven taalproblemen en verschillen uit. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de Senses familie en onze gasten een vonk van dit geweldige gevoel te geven tijdens hun ultieme ervaring." Johanna.

We zijn verheugd om Johanna in de Senses Family te hebben, ze kijkt ernaar uit om je te verwelkomen en je een geweldige ervaring te geven!