Proef de lente op je bord bij Senses

Het is zover, de lente is gearriveerd en de temperatuur loopt ook langzaam op. Bij Senses komen we al helemaal in de stemming. Chef Lars Bertselsen is met zijn team weer aan de slag gegaan om een nieuw, fris tasting menu samen te stellen. Proef de lente in deze nieuwe en sensationele gerechten die met veel kunde en liefde zijn samengesteld.

Popcorn Panna Cotta
Popcorn is always a good idea! Maar niet alleen als favo snack tijdens je geliefde filmavonden. Laat je creativiteit de vrije loop en transformeer deze snack naar een waar dessert item. We gaan een popcorn panna cotta maken die je perfect kunt integreren in diverse desserts. Combineer het met vanille ijs, kalamansi en madeleine en je gasten zullen hun vingers erbij af likken!

Ingrediënten

  • 140 gram slagroom

  • 70 gram melk

  • 23,5 gram popcorn

  • 42 gram suiker

  • 4 gram gelatine


Bereiding

Maak de popcorn en doe het in een pan, voeg de melk en slagroom toe. Verhit het geheel tot het de temperatuur van 80 graden heeft bereikt. Laat het geheel hierna een nacht afgedekt intrekken. Zeef de popcorn uit de mix en vul het aan met slagroom en melk tot het samen weer 210 gram is. De popcorn heeft namelijk wat vocht geabsorbeerd. Verhit een deel met suiker en los de gelatine hierin op. Meng het samen met het overgebleven deel. Laat het geheel afkoelen, nu gaat de gelatine werken en zie je dat het hangend wordt. Zodra het genoeg is afgekoeld, giet je het mengsel in vormpjes en vries je het in. Daarna is het klaar om te serveren met bijvoorbeeld vanille ijs en madeleine.