Kers Chibouste

Bereiding 100 minuten, gebruik na 4 uur 

Créme Patissier

Benodigdheden: 
12 gram suiker
30 gram eidooier
100 gram kers puree
5 gram limoensap 
5 gram maïzena
30 gram slagroom
2.5 baadje gelatine 
 
Bereidingswijze: 
Week de gelatine blaadjes in koud water. 
In een pan de kersenpuree, limoensap en slagroom op laag vuur opkoken. In een beslagkom klop je de eidooier en de suiker samen los, roer hier de maïzena door tot het mengsel glad is. Giet eerst een beetje van de kersenbasis bij de eieren en roer dit goed door. Voeg de rest van de kersenbasis toe en roer weer goed door. Giet dan het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur binden. Ondertussen goed blijven roeren met een spatel, zodat de bodem niet kan aanbranden. Zodra de basis crème gebonden is, de geweekte gelatine toevoegen en rustig door roeren met een spatel tot het volledig is opgelost. Hierna afdekken en laten afkoelen. 
 
Chibouste
Benodigdheden: 
51 gram eiwit 
42 gram suiker
 
Bereidingswijze:
De crème patissier die je hierboven hebt gemaakt, moet je los draaien in de keukenmachine, zodat hij iets vloeibaarder wordt. als je geen keukenmachine hebt, gebruik dan mixer op lage stand of garde. Klop het eiwit luchtig met de suiker tot een mooie merengue. Vouw de merengue door de crème patissier heen en laat dit opstijven in vormpjes in de vriezer.
 
Maak het geheel mooi op en voeg hier nog een kers bij. 
 
Eet smakelijk!