Framboos Cremeux 

Bereiding 15 minuten, gebruik na 2 uur 

 
Benodigdheden: 
375 g framboos Coulis (gepureerde frambozen) 
125 g slagroom 
150 g eigeel
185 g ei 
150 g suiker 
186 g boter 
15 g gelatine 
Bereidingswijze: 
Week de gelatine blaadjes in koud water. 
 
De gepureerde frambozen, slagroom, suiker en ei samen tot 80 graden verhitten.
Van het vuur afhalen en goed door roeren. 
 
De geweekte gelatine uit het water halen en toevoegen aan de pan, vervolgens rustig met een garde regelmatig roeren en op deze manier terug koelen tot 40 graden. 
 
Hierna voeg je beetje bij beetje de koude boter in kleine blokjes toe en laat je dit oplossen. 
 
Wanneer het geheel goed is opgelost kan je het in vormpjes doen naar keuze en 2 uur in de vriezer plaatsen. 
 
Maak het bord op met de Framboos Cremeux, vers fruit, ijs en maak het naar eigen smaak af!
 
Eet smakelijk!