De perfecte bavarois

Creëer de perfecte bavarois
Bavaroises zijn luchtige koude puddingen. Hoe minder gelatine je bij de bereiding van bavaroises gebruikt, des te beter de smaak zal zijn.

Recept:
Lavendel bavarois

Melk 250 gram
Gedroogde lavendel 1 el
Suiker 65 gram
Eidooiers 2
Blaadje gelatine 2,5
Witte chocolade 65 gram
Lobbige slagroom 250 gram
Tonkaboon


Bereiding
Week de gelatine in koud water tot het zacht is. Verwarm de melk, lavendel, suiker en eidooier tot 85 graden en voeg hier de geweekte gelatine en naar smaak geraspte tonkaboon toe. Roer het goed door en voeg vervolgens de witte chocolade toe. Voeg eventueel kleurstof toe. Zet de chocolade op ijswater en laat terugkoelen tot de basis 'hangend' is. Schenk in vormpjes naar keuze, siliconen bakjes zijn hier erg geschikt voor. Laat het opstijven in de koelkast.