Restaurant Senses by Lars Bertelsen bij dé 'top 500 lekkerste' restaurants van Nederland

Toen Lars Bertelsen in januari 2015 startte bij Senses stelde hij als doel het restaurant tot één van de 500 lekkerste restaurants van Nederland te laten behoren. Lars is blij verrast maar vooral trots op het feit dat hij dit doel samen met zijn team binnen 2 jaar heeft bereikt. De 39e editie van Nederlands oudste en meest gewaardeerde restaurantgids is namelijk weer verschenen; de Lekker500, waarin Senses staat vermeld.

Na Lekker500 is het tijd voor nieuwe doelen. Senses by Lars Bertelsen is zijn eerste kans als chef-kok. “Ik ben ontzettend blij met deze kans. Zoals elke chef wil ik blijven groeien, vernieuwen en perfectioneren. Elke dag een top niveau bereiken door mijzelf en het team uit te dagen.” Het volgende doel is gesteld; ooit een vermelding in de top 100 en in de Gault Millau.

Senses by Lars Bertelsen is een modern restaurant waar gasten kunnen kiezen tussen een 3 – 6 gangen tasting menu. Het draait voornamelijk om het laten tintelen van de 5 zintuigen en gasten verrassen met een uitmuntende service en een memorabele avond. Dit presteren zij door oogstrelende gerechten te creëren met ongewone textuur- en smaakcombinaties.

“Ik deel mijn ideeën met mijn team en in de doorontwikkeling komt daar weer een hele andere combinatie uit dan waar ik mee ben gestart” aldus Lars.  

Bij Senses zijn ze duurzaam door het gebruik van duurzame producten, de hoeveelheid die geserveerd wordt en worden gasten gestimuleerd ook eens iets minder bekende producten te proeven zoals varkenswang. Het rundvlees komt van afgemeste melkkoeien en Bij de vraag wat het favoriete gerecht van Lars is, bleek dit nogal lastig te zijn. Maar op dit moment is hij erg fan van zijn eigen hert met ontbijtkoek croute.