Kunst op je bord van Lars Bertelsen (nieuwe chef-kok)

„De top 10 van restaurants in Amsterdam, die halen we nog wel. Daar ben ik heilig van overtuigd. Lars Bertelsen, nieuwe chef kok van Senses restaurant windt geen doekjes om de aspiraties. En dat die niet uit de lucht gegrepen zijn, bewijst wel dat Senses toen dit artikel geschreven werd op nummer 14 stond van de 2485 restaurants in Amsterdam op TripAdvisor.

Naast TripAdvisor vliegen ook op iens.nl de loftuitingen Senses om de oren. „Waar dat aan ligt? Onze gasten zijn erg tevreden. De smaak en de presentatie van de gerechten, in combinatie met de prijs, zorgen voor een verrassingseffect. We overtreffen de verwachtingen van de gast”, zegt Lars.

De positie in de ranglijst is heel belangrijk. „Het is een erkenning voor de moeite en inzet. En het is goed voor de naamsbekendheid. Het trekt veel gasten aan. Ook onder Amsterdammers wordt TripAdvisor steeds belangrijker.” vult Lisa Jurgens, Deputy Manager aan.

Uiteraard zijn de producten die in de keuken worden gebruikt seizoensgebonden, duurzaam en biologisch waar mogelijk. Maar net zo belangrijk is de service en aandacht van het bedienend personeel, dat met speciale trainingen bij de les wordt gehouden. Lars: „We zijn gefocust op presentatie, smaak en service, zodat het echt een beleving wordt in plaats van even wat eten.” Lisa: „Waarbij alle zintuigen worden geprikkeld; we proberen eer te doen aan onze naam, Senses. Met bijzondere combinaties en wijnen. Onconventioneel.” Lars: „ Elk gerecht moet er uitzien als een kunststuk. Dat is onderdeel van de beleving. Het hele plaatje moet kloppen. Zo is er een gerecht dat wordt gepresenteerd onder een glazen stolp vol rook. Pas als de stolp aan tafel wordt verwijderd en de rook wegtrekt, zie je dat het duivenborst is.”  

De nieuwe chef kok Lars Bertelsen volgt Erik Zonjee op. Hij geeft het gedachtegoed van Senses restaurant verdere creatieve inhoud vanaf 2015.