Creëer de perfecte bavarois

Het jonge maar talentvol keukenteam bereidt niet alleen oogstrelende, onconventionele en creatieve gerechten maar zij zijn ook nog eens in het bezit van exceptionele kooktips die je het leven in de keuken makkelijker maken. Elke maand onthullen we er een in combinatie met een recept, zodat je jouw gasten weet te verrassen met eersteklas indrukwekkende gerechten.

Tip: Creëer de perfecte bavarois
Bavaroises zijn luchtige koude puddingen. Hoe minder gelatine je bij de bereiding van bavaroises gebruikt, des te beter de smaak zal zijn.

Ingrediënten

Melk 250 gram

Gedroogde lavendel 1 el

Suiker 65 gram

Eidooiers 2

Blaadje gelatine 2,5

Witte chocolade 65 gram

Lobbige slagroom 250 gram

Tonkaboon

Bereiding
Week de gelatine in koud water tot het zacht is. Verwarm de melk, lavendel, suiker en eidooier tot 85 graden en voeg hier de geweekte gelatine en naar smaak geraspte tonkaboon toe. Roer het goed door en voeg vervolgens de witte chocolade toe. Voeg eventueel kleurstof toe. Zet de chocolade op ijswater en laat terugkoelen tot de basis 'hangend' is. Schenk in vormpjes naar keuze, siliconen bakjes zijn hier erg geschikt voor. Laat het opstijven in de koelkast.